Els nostre calçots calçats amb fulles de lledoners |
Durant el segle XX molts altres descobriments i noves ciències com la microbiologia, els processos enzimàtics, els oligoelements... provocant una mirada diferent sobre aquesta agricultura química mineral. Tornem a mirar el sòl i l'humus, la seva microbiologia, etc.
En aquest segle XX han sorgit noves maneres d'enfocar l'agricultura: la biodinàmica, la permacultura, l'agricultura regenerativa...
Serà el segle XXI el de l'agricultura del carboni (C)?
Si, crec que el canvi climàtic i tots els problemes mediambientals obligaran a l'agricultura seguir aquest camí. Arreu del món cada dia augmenta la superfície de sembra directa, de coberta vegetal, d'experiències agroforestals o cultius silvícoles associats i un gran ventall d'idees per la retenció del CO₂ al sòl. L'agricultura serà una de les solucions al canvi climàtic.
Després d'haver-hi extret aquest CO₂ del sòl amb forma de matèria orgànica durant tot un segle. Tenim tot un segle, per tornar a introduir el carboni en els nostres sòls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada